تفاوت هاست دانلود لینوکس و ویندوز: کدام بهتر است؟
چه سیستم عاملی برای هاست دانلود بهتر است،لینوکس یا ویندوز؟
ویندوز برای چندین دهه متوالی بازار سیستمعاملهای رایانههای خانگی را از آن خود کرده و با بیش از 77 درصد سهم، دسکتاپهای مبتنی بر ویندوز به شدت از مک اواس (18.38%) و سیستمهای لینوکس (1.68%) پیشی گرفتهاند. باید بپذیریم که حتی اگر خودمان از ویندوز استفاده نکنیم، بیشتر دوستانمان برای نیازهای روزانه خود از ویندوز استفاده میکنند.
اما وقتی صحبت از میزبانی وب به میان میآید، وضعیت کاملاً متفاوت است. ارائهدهندگان هاستینگ نیازهایی کاملاً متفاوت از کاربران تجاری دارند و رابط کاربری زیبای ویندوز به تنهایی برای این منظور کافی نیست. هاستها به یک محیط پایدار نیاز دارند که کنترل کامل را در اختیارشان قرار دهد و در عین حال قیمت مناسبی داشته باشد.
به همین دلیل است که لینوکس و توزیعهای آن محبوبترین گزینههای سیستمعامل برای شرکتهای هاستینگ هستند و تقریباً دو برابر بیشتر از رقیب نزدیک خود یعنی ویندوز وبسایتها را میزبانی میکنند. طبق آمار W3Techs، سیستمهای مشابه یونیکس 64.9 درصد از وبسایتهای برتر یک میلیون سایت را پشتیبانی میکنند، در حالی که سرورهای ویندوزی با 35.2 درصد در جایگاه بعدی قرار دارند.
اما این همه ماجرا نیست و برای یافتن بهترین سیستمعامل برای میزبانی وب، باید بیشتر بررسی کنیم،پس با ما همراه باشید تا هر کدام از سیستم عامل ها رو بررسی کنیم.
🔷برای خرید هاست دانلود و کسب درامد از ان کلیک کنید
هاست لینوکس چیست؟
هر نوع خدمات میزبانی که از سرور لینوکس استفاده کند، هاست لینوکس نامیده میشود. به دلیل ماهیت متنباز و انعطافپذیری عملیاتی آن، این سیستم به طور گسترده توسط ارائهدهندگان مختلف در هر زمینهای مانند هاست اشتراکی، سرورهای VPS و سرورهای اختصاصی استفاده میشود. سیستمهای لینوکس به انواع مختلف کنترل پنلها برای مدیریت آسان متکی هستند که محبوبترین آنها cPanel است.
میتوانید یک سرور را به روشهای مختلفی پیکربندی کنید، اما برای نیازهای میزبانی وب، پشته LAMP بسیار پرکاربرد است. LAMP مخفف لینوکس، آپاچی، MySQL و PHP است؛ ترکیبی که نیازهای بیشتر وبسایتها را به راحتی برآورده میکند. با این حال، برخی پروژهها برای چنین محیطی مناسب نیستند.
هاست ویندوز چیست؟
برخی از هاستها به مشتریان این امکان را میدهند که از سرور مبتنی بر ویندوز استفاده کنند. همانطور که میتوان حدس زد، همه برنامهها نمیتوانند در یک محیط مشابه یونیکس اجرا شوند؛ فریمورکهای .net مثال خوبی برای این مورد هستند. پایگاههای داده MSSQL و MS Access نیز برای خدمات میزبانی ویندوز مناسبتر هستند. اما شاید بزرگترین عامل تصمیمگیری برای هاستها، قیمت باشد.
ویندوز محصولات اختصاصی ارائه میدهد و همه آنها به هزینه نهایی اضافه میشوند. برخلاف ماهیت متنباز لینوکس، نمیتوانید یک محصول توسعهیافته را رایگان دریافت و استفاده کنید؛ مایکروسافت نیز سهم خود را میخواهد. این امر باعث میشود قیمت برای مشتریان نهایی نسبت به کاربران هاست لینوکس نسبتاً بیشتر باشد. اکنون که اصول اولیه را پوشش دادیم، بیایید هاست لینوکس و ویندوز را به طور مستقیم مقایسه کنیم.
هاست لینوکس در مقابل هاست ویندوز — تفاوتهای کلیدی
از دیدگاه مشتری، انتخاب بین لینوکس و ویندوز اغلب به این بستگی دارد که کدام سیستمعامل برای هاست وردپرس، جوملا یا نرمافزار خاصی که استفاده میکنند، بهتر است. هر چیزی که بر اساس PHP باشد با محیط یونیکس سازگار است و پروژههای .net بهتر است با سرویس مبتنی بر ویندوز اجرا شوند. اما مدیران سرور نیازهای متفاوتی دارند. آنها دقیقاً میدانند که چه چیزی را برای ساختن یک ماشین بهینه جستجو کنند. بیایید برخی از عوامل کلیدی را بررسی کنیم:
انتخاب سیستمعامل
بیش از 600 توزیع مختلف لینوکس وجود دارد و بیش از 500 توزیع هنوز در حال توسعه فعال هستند. میتوانید تصور کنید که چقدر تنوع و آزادی سفارشیسازی روی یک پلتفرم متنباز وجود دارد و این موضوع برای هاستها بسیار حیاتی است. میلیونها وبسایت بر سیستمعاملهایی مانند CentOS، Fedora، Ubuntu و Debian تکیه دارند.
در حالی که محیط ویندوز به دلیل رابط گرافیکی خود کاربرپسندتر به نظر میرسد، توزیعهای لینوکس همه به دنبال قابلیتهای عمیق هستند و خط فرمان آنها برای یک مدیر سرور ماهر بیش از کافی است تا کارهای خود را انجام دهد. به طور کلی، سرورهای مبتنی بر لینوکس به مراتب قابلاعتمادتر و قابلسفارشیسازیتر از همتایان ویندوزی خود محسوب میشوند.
موارد استفاده
خدمات میزبانی لینوکس با تمام مزایایی که دارند، نمیتوانند تمام طیف برنامههای وب و نرمافزارها را پوشش دهند. به همین دلیل است که قبل از انعقاد قرارداد با هر ارائهدهندهای، بهتر است ابتدا نیازهای خود را مشخص کنید و ببینید کدام سیستمعامل به بهترین شکل آنها را پوشش میدهد.
مشتریان عادی در محیط لینوکس کاملاً مناسب خواهند بود. چه در حال ساختن یک فروشگاه آنلاین، یک وبلاگ یا یک صفحه نمونه کارها باشید، پشته LAMP معمولاً برای یک عملکرد روان کافی است. حتی توسعهدهندگان با تجربه نیز میتوانند از لینوکس بهرهمند شوند، به خصوص اگر کمی درباره پیکربندی سرورهای وب آپاچی یا Nginx بدانند.
راهحلهای ویندوز بیشتر توسط شرکتها و سازمانهای بزرگ استفاده میشود که نیاز به اجرای راهحلهای اختصاصیتر دارند. هر نرمافزار مایکروسافت مانند Sharepoint یا Exchange نیز به یک ماشین مبتنی بر ویندوز نیاز دارد.
امنیت
امنیت وبسایت شما به عوامل متعددی بستگی دارد، اما همه چیز با سرور مناسب شروع میشود. لینوکس به طور ذاتی امنتر از ویندوز است، اما این بدان معنا نیست که با یک تنظیمات مناسب و اقدامات حفاظتی اضافی نمیتوانید این کمبود را جبران کنید. نکته این است که هر ماشین سرور میتواند نفوذناپذیر شود، اگر پشتیبانی هاست شما بداند چه کاری انجام میدهد. سازمانها و مشتریان تجاری باید هنگام بررسی توافقنامههای سطح خدمات پشتیبانی، توجه بیشتری داشته باشند.
فراموش نکنید که شما نیز نقش مهمی در امنیت وبسایت خود دارید، به ویژه در سرورهای VPS و اختصاصی خودمدیریتی.
پشتیبانی
مشتریان هاستینگ اغلب میگویند که شما به اندازه پشتیبانی ارائهدهنده هاست خود خوب هستید و این موضوع برای هر نوع خدماتی که انتخاب میکنید صدق میکند — هاست اشتراکی، VPS، ابری، اختصاصی یا نمایندگی. اغلب، انتخاب بین یک پکیج لینوکس یا ویندوز تفاوت چندانی در سطح پشتیبانی که میتوانید انتظار داشته باشید ایجاد نمیکند. هاستهای خوب و بد را در هر دو انتهای طیف دیدهایم و سیستمعامل هیچ ارتباطی با مهارتهای آنها نداشته است.
با این حال، یک نکته قابل توجه است. از آنجا که لینوکس بسیار بیشتر استفاده میشود، مدیران سرور به حق با جزئیات آن بیشتر آشنا هستند. همچنین، به عنوان یک سیستم متنباز، لینوکس عملاً بیحد و مرز است و آنها میتوانند در زمینه بهینهسازیها و ارتقاءها کارهای بیشتری انجام دهند.
قیمت
از نظر قیمت، فقط یک برنده وجود دارد. اکثر توزیعهای لینوکس کاملاً رایگان هستند، در حالی که اگر تصمیم بگیرید از سرور ویندوزی استفاده کنید، قطعاً باید هزینه زیادی بپردازید. همچنین، این موضوع به طول عمر سیستم هم مربوط میشود.
سیستمهای لینوکس بسیار پایدار هستند و به ندرت به طور چشمگیری تغییر میکنند. این به این معناست که شما مجبور نخواهید بود به طور مرتب بهروزرسانیها را اعمال کنید. چه در کوتاهمدت و چه در بلندمدت، لینوکس همیشه گزینه مقرونبهصرفهتری خواهد بود.
جمع بندی
لینوکس و ویندوز دو گزینه اصلی برای میزبانی وب هستند که هر یک مزایا و معایب خود را دارند. لینوکس به دلیل متنباز بودن، قیمت پایینتر، پایداری و امنیت بالا، برای بیشتر وبسایتها، به ویژه سایتهای PHP و پلتفرمهایی مانند وردپرس و جوملا، مناسبتر است. توزیعهای متنوع آن مانند CentOS و Ubuntu به هاستها امکان سفارشیسازی بالایی میدهند.
از سوی دیگر، ویندوز بیشتر برای شرکتها و سازمانهایی که نیاز به نرمافزارهای اختصاصی مایکروسافت مانند Sharepoint و .net دارند، کاربرد دارد. با این حال، هزینههای بالاتر و پشتیبانی محدودتر آن از نرمافزارهای متنباز، آن را گزینهای گرانتر و کمتر انعطافپذیر میکند.
در نهایت، انتخاب بین این دو بستگی به نیازهای خاص پروژه شما دارد؛ اما از نظر قیمت، امنیت، و انعطافپذیری، لینوکس معمولاً برتری دارد.